Jo mateixa

La meva foto
resumint molt i molt sóc somiatruites

divendres, 2 de novembre del 2018

Què hi pinta el Congo!?

¿Monarquía parlamentaria de Felipe VI o República del Congo de Pablo Iglesias?

A mi el que em fa por és que hi ha un munt de gent que pensa com els de Libertad Digital. És de lectura obligatòria, amb sentit crític obviament. Com que m'extendria molt en el comentari de text d'aquesta notícia i avui és dia festiu, només m'agradaria dir una cosa.

¿Monarquía parlamentaria de Felipe VI o República del Congo de Pablo Iglesias? Diu el titular de la notícia. Aquest és un claríssim exemple del supremacisme espanyol. El senyor no pot amagar el tò pejoratiu cap a un país africà. Suposo que amb l'ànim de dir que els espanyols estan molt per damunt en aspiracions per voler un país tan caòtic, pobre i en guerra com el Congo.

El que hauria de tenir en compte el senyor periodista que ha escrit això és que a l'hora de fer comparacions cal informar-se una mica. La república democràtica del Congo (imagino que es refereix a aquest país) és un país colonitzat durant segles per Bèlgica, víctima d'un genocidi silenciat per part del rei Belga Leopold II. Quan van aconseguir la "llibertat" era en realitat un engany, occident no tenia la més mínima intenció de retirar-se del territori i van posar un dictador "titella" que van fer caure quan els va deixar de beneficiar.

Actualment el país viu sumit en el caos i en la guerra permanent. I sabeu qui la paga aquesta guerra?? Doncs sí senyors!! Nosaltres mateixos: tu, jo, els Pablos i en Felip també. El Congo és un dels territoris amb més riquesa de recursos naturals del món. Té de tot, i sobretot té coltàn, la matèria més utilitzada per fer telèfons mòbils, entre d'altres dispositius electrònics. Occident compra el coltàn i altres minerals a les guerrilles congoleses i així ells poden seguir fent la guerra impúnement.


Així que, senyor periodista de Libertad digital, NO volem ser "la monarquía parlamentaria espanyola", un país supremacista amb periodistes que ens diuen que si no votem els seus cacics serem com el Congo. Per què els congolesos, després de tot el dolor que els hi hem fet passar i que els hi estem fent passar els europeus, mereixen tot el respecte d'aquest món.

Fonts:













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada